Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


ŠPARTA CUP - 2018.

Pobjednički pehar sa prvog nogometnog turnira Šparta cup - 2108. kući odnijeli mladi hajdukovci

Na prvom nogometnom turniru "ŠPARTA CUP – 2018." za mlađe pionire (2005. i 2006. godište), održanom od 15. do 17. lipnja na novouređenom nogometnom centru Pongračevo u urganizaciji NK "Šparta-Elektra", pobjednički pehar kući je odnijela ekipa NK Hajduk.
.
Na turniru je sudjelovalo 16 hrvatskih momčadi: GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Zagreb, NK Lučko, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Kustošija, NK Gošk-Dubrovnik 1919, NK Krk , NK Devetka, NK Mladost Buzin, NK Trešnjevka, NK Bubamara, NK Ravnice, NK Jarun, NK ZET i NK Šparta-Elektra.

Sve ekipe izrazile su veliko zadovoljstvo i uputile brojne pohvale zbog visoke razine organizacije turnira, a stvorena su i nova prijateljstva i poznanstva potaknuta zdravim natjecateljskim i sportskim duhom. NK Šparta-Elektra zahvaljuje svima na dolasku i lijepim komentarima i nadamo se da se vidimo i iduće godine kada ćemo se potruditi da turnir bude još bolji.

Na samom turniru nakon kvalifikacijskih utakmica po skupinama u  nedjelju su odigrane četvrtfinalne, polufinalne i finalana utakmica.

Rezultati četvrtfinalnih utakmica:
Hajduk – Lučko 2:0, Zagreb – Trešnjevka 4:1, Kustošija – Mladost Buzin 1:0 i Dinamo – Ravnice 2:0.

Rezultati polufinalnih utakmica:

Haduk – Kustošija 5:0 i Zagreb – Dinamo 3:1.

Utakmica za treće mjesto između Kustošije i Dinama nije odigrana, već su se izvodili kazneni udarci. Napetost je bila velika jer je nakon prve serije od po pet izvedenih udaraca s bijele točke rezultat bio izjednačen pa se pristupilo dodatnom izvođenju. U takozvanom  raspucavanju mladi dinamovci su imali više sreće i osvojili treće mjesto na turniru.

Dvije ekipe koje su se svojim trudom, znanjem i sportskim duhom najviše istaknule na ovom turniru su Hajduk i Zagreb i zasluženo su odmjerili snage u finalnoj utakmici. Konačan rezultat bio je 2:1 za Hajduk i time su mladi hadukovci pobjednički pehar odnijeli u Split.

Drugo mjesto pripalo je odličnim dečkima iz NK Zagreb koji su također na terenu pokazali da su bili jedna od ponajboljih momčadi na ovom turniru.Najboljim igračem turnira proglašen je igrač Hajduka Luka Đuranović Najbolji strijelac turnira je igrač Kustošije Maro Kosović Za najboljeg vratara proglašen je Tarik Talić, igrač Zagreba

.
Nagradu za fair play dobila je ekipa NK Gošk-Dubrovnika 1919.

Time je završen 1. nogometni turnir  za mlađe pionire pod nazivom „ŠPARTA CUP - 2018“.
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim sudionicima ovog turnira na sudjelovanju, sportskom ponašanju i dobrim igrama. Zahvaljujemo i roditeljima koji su svojim zdušnim navijanjem bodrili sve igrače.

Zahvaljujemo se i glavnom pokrovitelju ovog turnira tvrtki Kraš d.d. koja je svojom donacijom i poklonima razveselila sve sudionike turnira, posebno one najmlađe.
Zahvaljujemo se također i sponzoru, Udruzi FORTH - Forum ortopeda i traumatologa Hrvatske.

Hvala svima i vidimo se iduće godine!