Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Zašto Grad uporno odbija sudjelovati u sufinanciranju postavljanja umjetne trave na NC Pongračevo?

Zagreb, 23.08.2016
Još  davne 2006. godine  NK Šparta-Elektra, zajedno s NK Sloga-Gredelj počeli su slati Gradu Zagrebu (točnije gospodinu gradonačelniku  i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport) dopis u kojem traži da se na SC Pongračevo, čiji je vlasnik Grad Zagreb, izgradi na glavnom terenu umjetna trava. Evo prošlo je 10 godina od tog prvog zahtjeva i do danas još nitko iz gradskiih struktura nije ništa poduzeo da se pokrene izgradnja toliko potrebne umjetne trave na glavnonom igralištu SC Pongračevo.
Možda se pitate zašto je potrebna izgradnja umjetne trave na SC Pongračevo?
Evo pokušat ćemo u nekoliko rečenica to obrazložiti:
  • Na tom terenu djeluju dva kluba NK Šparta Elektra i NK Sloga Gredelj ( mislim da je to jedino igralište u Zagrebu, a koje nema pomoćno igralište da dijele dva nogometna kluba).
  • NK Šparta Elektra je osnovan još davne 1913. godine i  jedan od nastarijih nogometnih klubova u Hrvatskoj. Svih tih godina  je marljivo u najtežim uvjetima sportski  odgajao generacije i generacije djece. Trenutno, unatoč teškim uvjetima , svojim zalaganjem i stručnim radom sada trenira preko 250 djece.
  • Sada  se nakon dugo godina (prvi zahtjev poslan još davne 2006. godine)  traženja  od Grada Zagreba i područnih ureda da nam se riješi problem nogometnog igrališta Pongračevo, ukazala jedinstvena prilika da se taj problem i riješi.
  • Naime,  Hrvatski nogometni savez bi financirao umjetnu travu za kompletno glavno igralište .
  • Od Grada tražimo da nam financira samo pripremne građevinske radove i radove postavljanja trave. Vjerujemo da će Grad Zagreb prepoznati ovu jedinstvenu priliku i financirati ove radove i napokon riješiti problem NC Pongračevo.
  • Obraćamo Vam se u ime djece i njihovih roditelja – dođite i pogledajte u kakvim uvjetima radi jedan klub sa stogodišnjom tradicijom. Znate li koliko je potrebna sredstava i truda za osiguranje minimalnih uvjeta za rad na ovakvom terenu?
  • I na kraju treba  spomenuti jednu činjenicu, a ta je da jedan teren koriste dva kluba u kojima trenira preko 250 djece, koja će (po najavama roditelja) početi napuštati naše klubove, upravo zbog loših uvjeta treniranja bez obzira na zadovoljstvo stručnim radom naših trenera. Nemojte to dozvoliti.  Vi u Gradu možete pridonijeti da naše mlade generacije odrastaju i odgajaju se uz sport, timski duh, i da ih time zajedničkim snagama usmjeravamo na put zdravlja, uzornog ponašanja i odgovornosti. Nemojte bacati našu djecu na ulice zato što nemaju osnovne uvjete za rad.    
Zahvaljujemo se u ime te djece i njihovih roditelja.

Za one koji ne znaju gdje SC Pongračevo moramo reći da je to jedna predivna zelena "Oaza" okružena betonskim stambenim blokovima. Kome je u interesu da ta zelena "Oaza" nestane i da netko "prospe" beton preko te trave?
Jer ako Grad Zagreb (od gradske četvrti Trešnjevka nikakve koristi!) ne pomogne u financiranju izgradnje umjetne trave, opet će na tom igralištu rasti trava i korov visine 1m, kao što je to bilo još davne 2006. godine kad nam je Grad Zagreb dao to igralište u zakup.