Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

100 godina NK "Šparta Elektre": slavlje koje je okupilo sve generacije

Zagreb, 17.06.2013.

U srijedu 12.06.2013. godine svečano smo obilježili 100. godišnjicu postojanja kluba. To je bio dan kada je bila čast slaviti na Pogračevu, na igralištu gdje igra klub koji spada među nekoliko najstarijih klubova u Hrvatskoj, klub koji je kontinuirano tijekom posljednjeg stoljeća uspješno odoljevao svim nedaćama i uspio doživjeti stotu. Ponosni smo što smo baš mi ta generacija koja je zajedno sa Špartom proslavila ovaj rođendan. Vjerujemo da će naka druga generacija to moći reći i za slijedećih sto godina.

Svečanost je uspjela okupiti brojne generacije igrača ovog kluba koji i dalje s ponosom ističu da su svojim doprinosom gradili bogatu povijest ovog kluba.

Na proslavu povodom 100. obljetnice kluba stigli su mnogi uzvanici i gosti: Ivica Lovrić - pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Tanja Ališić - stručni savjetnik za šport u gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, Dubravko Baričević - direktor ZET-a, Goran Strmečki - tajnik HEP-ODS-a, te predstavnici HNS-a i ZNS-agospoda Stjepan Baršić, Darko Cvitković, Zdenko Živčić i mnogi drugi.

Program je počeo odigravanjem utakmica između ekipa mladeži NK Dinama, NK Zagreba i NK Šparta Elektre, kojima smo zahvalni što su se odazvali našem pozivu, a nastavio se prigodnim govorima predsjednika kluba Jure Jozića, direktora kluba Ante Okmažića, dopredsjednika kluba Nevena Langa Kosića.

U ime Grada Zagreba skupu se prigodnim riječima obratila i stručna savjetnica za šport u gradskom uredu za obrazovanje, šport i kulturu gđa Tanja Ališić.
Nakon uvodnih govora uzvanika, voditelj programa gosp. Vlado Šobota upoznao je prisutne s bogatom sportskom povješću kluba.

Posmrtno su dodijeljene četiri zahvalnice koje su primili njihovi najbliži: Vjekoslav Raguž, Julijo Kožinec ( jedan od najvjernijih članova kluba koji je djelovao u klubu kao igrač, trener i tajnik ), Damir Petrinec i Miro Petrina (igrač prve momčadi, poginuo 1992. godine u Domovinskom ratu).

Na kraju su direktor kluba Ante Okmažić i članovi uprave kluba Tomo Fištrek i Zlatko Benković predali i prigodne zahvalnice najzaslužnijima za djelovanje kluba iz redova igrača, trenera, dužnosnika u klubu i savezima te vjernim prijateljima kluba koji su dosad nesebično pomagali u granicama svojih mogućnosti.

Sa završetkom službenog dijela programa, igralištem u Pongračevoj zaorila je glazba tamburaškog sastava Petica, a dobro društvo zabavljalo se sve do....

Direktor Elektre Zagreb Željko Šimek dobio prigodan poklon

Zbog drugih obveza direktor Elektre Zagreb Željko Šimek, koji u skladu sa svojim mogućnostima podržava amaterski šport i rekreaciju, nije mogao biti nazočan na proslavi, pa mu je prigodan poklon u ime NK Šparta Elektra naknadno predao član uprave kluba Tomo Fištrek.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sporske novosti objavile članak sa proslave

Članak iz Sportskih novosti povodom 100 godina kluba možete pročitati ovdje.


Na kraju bi se, u ime NK Šparta Elektre, htjeli zahvaliti svima koji su se odazvali pozivu i zajedno s nama proslavili ovaj povijesni događaj.
Ostale slike sa proslave pogledajte ovdje..